2009. január 12., hétfő

Mid van? Páros? Akkor mi félszavakból is megértjük egymást

Kedves Feleim!

Rendszeres újságolvasó és hírek-hallgató vagyok, mégis meglepetésként ért a szmogriadó, és az autózás korlátozása rendszám alapján. Mint volt pesti lakos, a szmog fogalmát nemigen kell nekem különösebben magyarázni. És már az olimpia körüli hasonló hercehurcák kapcsán is az járt a fejemben, a sok nagyszájú aki elvárja a pekingben lakó 20 millió kínaitól, hogy járjon gyalog, mit fog tenni, ha egyszer neki kell lemondania a verdáról, és finnyás valagát buszon, metrón és villamoson utaztatni. És most itt van a helyzet. Ma szállítanom kellett, de csak a párosok közlekedhettek. Így apósommal autót cseréltünk. Hát, állítólag kevesebb volt az autó. Én nem tudom. Hogy őszinte legyek, teljesen lefoglalt, hogy idegen az autó. Megszoktam a jó öreg, lomha, de tágas kényelmes Dáciát, ami a nagyobb kátyúkon is úgy kel át, mint egy ringó gondola. De ez az Ignis, pattog, mint egy gumilabda, csörög, csattog. A kuplung kemény, a gáz puha, rángat, akárhogy próbálok finom lenni. Persze megy , ha nyomom, de véletlenül rápillantottam a pillanatnyi fogyasztásra. Dios mio!
Persze csak az ilyen magamfajta lúzerek aggódnak, hogy megszegik a tilalmat. A tízmillás terepjárók kopasz, kigyúrt, vagy épp soláriumozott fejű hirtelenszőke sofőrjei nem nagyon zavartatják magukat. És hát nem ártott volna a rend őreit is némileg kiokosítani, what to do?
Egyébiránt már eléggé kezdek torkig lenni az utóbbi idők közekedéssel kapcsolatos zűrjeivel. Persze lehet, hogy Ülő Bika nagyfőnök háborog bennem, drága szabadsága korlátozása miatt. Csak nehogy kiássa a csatabárdot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése